Weboldalunk használatával jóváhagyja a http-sütik használatát a sütikkel kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A VírusRadar szerepe a COVID-19 elleni küzdelemben

2020. 05. 28. 12:00:00

VírusRadar applikációA COVID-19 koronavírus jelentősen befolyásolja az emberek életét, és potenciális veszélyt jelent az egész társadalom egészségére. A vírus átterjedésének megakadályozására és a gyorsabb felszámolásához szükséges feltételek megteremtésére egy mobil alkalmazást fejlesztettünk ki, amelynek célja a közösség mozgósítása a vírus terjedésének felderítése érdekében. A VírusRadar mobil alkalmazás kiegészítő intézkedés azon tevékenységekhez, amelyeket a hatóságok folyamatosan végeznek a COVID-19-cel potenciálisan fertőzött személyek kimutatására. A VírusRadartól származó adatokat a járványügyi szakemberek integrálják a COVID19-nek potenciálisan kitett személyek nyomon követésének folyamatába, amelyhez a VírusRadar felhasználói beleegyezésüket adják.

Az alkalmazás önkéntes letöltésével a felhasználók hozzájárulnak azon emberek nyomonkövetéséhez, akikkel kapcsolatba kerültek, és akik potenciális COVID-19 vírushordozók lehetnek.

Bízunk közösségünk minden tagjának támogatásában és a minél szélesebb körű felhasználásban. A VírusRadar használatával mindenki hozzájárul a koronavírus elleni harchoz és emberéletek megmentéséhez. Minél több ember használja a VírusRadart, annál hamarabb leszünk képesek legyőzni ezt a fenyegetést.

Mi az a VírusRadar?

A VírusRadar egy mobil alkalmazás, amit a legjobb nemzetközi példák alapján fejlesztettek a koronavírus elleni védekezéshez. Az alkalmazás segítségével vizsgálható a bizonyítottan fertőzött emberekkel való kapcsolat, a mobil eszközök távolságának mérésével, Bluetooth segítségével.

A VírusRadar a járványügyi szakemberek munkáját segíti a kontaktuskutatásban. A VírusRadart szintén futtató felhasználók telefonszámainak felhasználásával, a szakemberek elérhetik azokat, akikkel a fertőzött személy az elmúlt 14 napban találkozott, így potenciálisan megfertőződhettek.

Hogyan működik a VírusRadar?

Az alkalmazás Bluetooth segítségével kommunikál más felhasználókkal, és titkosított, anononimizált adatokat cserél a környező eszközök távolságáról, ha azok az elmúlt 14 napban veszélyes távolságban voltak.

Ha egy felhasználó megfertőződik, akkor a felhasználó megoszthatja az alkalmazás adatait a járványügyi szakemberekkel. A szakemberek felkérhetik az információkat használó fertőzött személyt az adatok megosztására, ezáltal értesítve azokat az embereket, akik szoros kapcsolatban voltak fertőzött személlyel.

Tartalomhoz tartozó címkék: applikáció koronavírus